Floor Eimers

Floor Eimers

Met gepaste trots presenteren wij Floor Eimers als ambassadrice van de Stichting.

Floor Eimers is op dit moment als professioneel danseres werkzaam bij het Nationale Ballet in Amsterdam.

Maar voordat het zover was, heeft zij een intensief opleidingstraject gevolgd en heeft zij met hard werken, enorme passie en veel doorzettingsvermogen deze plek in de danswereld veroverd.

Als 4-jarige zette Floor haar eerste danspassen bij Dansatelier Velp, het huidige AtelierVelp, en daar heeft zij zeker haar grote passie voor dans kunnen ontwikkelen. Haar talent werd al snel opgemerkt en zij maakte als 7-jarig meisje de grote stap naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij gedurende 12 jaar haar professionele dansopleiding heeft gevolgd.

Tijdens haar schoolcarrière bleek dat Floor over grote talenten beschikt. Zo heeft zij in 2011 van de Stichting Dansersfonds ’79 een beurs aangeboden gekregen door oprichters Alexandra Radius en Han Ebbelaar.

In 2011 heeft zij het NTR tv-programma de Avond van de Jonge Danser gewonnen. Met deze titel vertegenwoordigde zij Nederland tijdens het Eurovision Young Dancers 2011 festival in Oslo, waar zij 4e werd, een enorme prestatie!

Daarnaast is Floor in de halve finale terecht gekomen van de prestigieuze Prix de Lausanne (Zwitserland) een jaarlijks terugkerende internationale competitie in de klassieke balletwereld.

In november 2012 heeft zij een onderscheiding van de gemeente Rheden ontvangen: de Rabo/Burgemeester de Bruijnprijs 2012, een aanmoedigingsprijs voor Rhedense talentvolle kunstenaars. Het was bijzonder voor Floor om deze prijs te mogen ontvangen van de gemeente van haar geboorteplaats en daarmee erkenning te krijgen voor haar uitzonderlijke dansprestaties.

Floor is enthousiast over haar ‘aanstelling’ als ambassadrice van Stichting Kunst in Beweging:

‘SKiB is een geweldige stichting, en het is fantastisch dat zij getalenteerde jongeren in de kunst ondersteunt en kansen biedt! Dat is erg belangrijk en zeer bijzonder in deze tijd met allerlei bezuinigingen. Persoonlijk vind ik kunst, of het nou dans, muziek, beeldende kunst of fotografie is, een onwijze toevoeging aan je opvoeding en Uberhaupt aan het leven. De emoties die kunst kan opwekken zijn grenzeloos en dat mag niet verloren gaan, maar moet juist gesteund worden!

De stichting heeft ook op een bepaalde manier een bijdrage geleverd aan mijn eerste voorstellingen in de Arnhemse Schouwburg voor AtelierVelp toen ik een jaar of 6, 7 was. Zonder zo’n geweldige podiumervaring, het proeven aan optredens en een indruk van het leven als artiest, was ik, wie weet, wel helemaal niet zover gekomen. Ik sta vierkant achter de doelstellingen van SKiB en hun inzet’.