Studio26

De Koning en Ik
de Musical 2011: DE KONING EN IK

Wat ooit begon als een kleine balletschool, onder de naam AtelierVelp, is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen en volwaardig opleidingscentrum voor podiumkunsten. Met meer dan 1.000 leerlingen, circa 30 vakbekwame en geïnspireerde docenten, een uitgebreid cursusprogramma op het gebied van dans, muziek en theater, heeft Studio26 zichzelf in 20 jaar tijd op de artistieke kaart van Gelderland weten te zetten.

Plezier in de lessen staat bij Studio26 voorop. De docenten zijn gedreven mensen die niet alleen hun vak goed verstaan maar dit ook met enthousiasme uitdragen.

De belangrijkste pijler, Dans, heeft een gevarieerd aanbod van diverse dansstijlen: klassiek ballet, modern, jazzdance, streetdance, hiphop en breakdance. Dit alles voor jong en oud, van beginners tot gevorderden.
De tweede pijler wordt gevormd door de afdeling Muziek. Studio26 verzorgt ook privé muzieklessen voor diverse instrumenten, muziek op schoot (voor de allerkleinsten en ouders) en zanglessen.
De derde pijler is: Toneel.
Naast toneellessen biedt de school ook grimelessen en musicallessen.

De Musical vormt de rode draad binnen Studio26: het verbindt de drie disciplines dans, muziek en toneel. Waar dit toe kan leiden heeft Studio26 sinds haar oprichting meerdere malen laten zien met diverse kleinere maar ook een aantal zeer grote producties. Hiervan hebben de musicals in de Arnhemse Stadsschouwburg wel het meeste indruk gemaakt; op de leerlingen zelf, docenten, publiek en de media. Met grotere musicalproducties wil Studio26 ervoor zorgen dat alle leerlingen van tijd tot tijd zich even een “ster” kunnen voelen in een echte voorstelling, in een professioneel theater.

Tevens heeft Studio26 een Masterclass die danstalenten een extra verdieping van hun bestaande lessen geeft. De lessen hebben een professioneel karakter en beogen de doorstroming naar vakopleidingen in geheel Nederland. Zo bekwamen de leerlingen zich, naast danstechnische vakken, ook in het maken van eigen presentaties en choreografieën.

Sinds 2006 verzorgt Studio26,voorheen onderde naam “AtelierVelp” het praktijkdeel voor de MBO vakopleiding ‘Artiest Dans’ en ‘Urban Dance’ van het opleidingsinstituut RijnIJssel. Dit zijn vierjarige praktijkgerichte opleidingen voor danstalenten met een passie voor musical, showdans, urban en entertainment. De opleiding voorziet in een grote regionale behoefte in Midden- en Oost-Nederland. Het biedt de studenten een danstechnisch, artistiek en zakelijk goede voorbereiding op een baan in de podiumkunsten.

Om de diverse theaterprojecten, die niet vanuit de reguliere les- en entreegelden kunnen worden bekostigd, toch te kunnen uitvoeren is de Stichting Kunst in Beweging in het leven geroepen. Onze stichting beheert en coördineert de geldstromen die vanuit subsidies, fondsen en sponsoren richting de projecten gaan. Daarmee blijven de commerciële en ideële activiteiten van Studio26 transparant en gescheiden.

Studio26, podium voor creatieve industrie
Postbus 132 | 6880 AC VELP
Larensteinselaan 26-d | 6882 CT VELP
T 026-3830422 | www.studio26.nl