AVOND VAN DE JONGE DANSER, 2011

Oud-leerling wint nationale titel!

In 1998 zette Floor Eimers uit Velp, op 4 jarige leeftijd, haar eerste danspassen bij AtelierVelp. Gedurende zes jaar heeft Floor met veel plezier bij AtelierVelp gedanst, waar haar vorderingen op de voet werden gevolgd door met name Esther Mast.

Op 10 jarige leeftijd deed Floor, op advies van Esther, audities voor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werd daar aangenomen om te beginnen met de zware opleiding tot klassieke ballerina. Volgend jaar juni zal Floor daar haar studie afronden als Master Klassieke Dans.

Na Masterclasses bij The Royal Balletschool in Londen en Praag, werd Floor uitgezonden naar Toronto, om daar samen met enkele klasgenoten, ‘de strijd’ aan te binden met dansers en danseressen uit de gehele wereld.

In de uitzending van het NTR-programma De Avond van de Jonge Danser, op 13 juni 2011, is Floor Eimers uitgeroepen tot ‘meest talentvolle jonge danser van Nederland 2011’. Juryvoorzitter en choreograaf Ed Wubbe noemde haar als danser “klassiek, met een urban randje, en daardoor heel eigenzinnig en bijzonder”. Floor Eimers is op jonge leeftijd begonnen bij AtelierVelp en later doorgestroomd naar het Conservatorium in Den Haag.

Op 13 juni 2011, heeft Floor de nationale titel gewonnen in de finale van De Avond van de Jonge Danser, georganiseerd door de NTR/NOS in samenwerking met topdansers en -docenten uit de balletwereld.

Voor de Avond van de Jonge Danser van 2011 selecteerde choreograaf Conny Janssen vier deelnemers uit zeventien kandidaten, tijdens een speciale selectiedag. Een van deze vier finalisten was Floor Eimers, die uiteindelijke de finale wist te winnen!

Met veel publiek, spandoeken, camera’s en juryleden zoals Igone de Jong – sterdanseres van het Nationale Ballet, Ed Wubbe – directeur van het Scapinoballet en Alida Dors, docente ballet, is deze finale life op TV bij de NTR te zien geweest.

Floor heeft daarna Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens de Europese Kampioenschappen in Oslo.

Wij vinden het een enorme prestatie dat Floor op jonge leeftijd al zo’n hoog dansniveau heeft bereikt. En natuurlijk zijn we er ook een beetje trots dat zij als hele jonge leerling haar plezier en talent voor dans heeft kunnen ontwikkelen onder de hoede van AtelierVelp.

Wij wensen haar heel veel succes en plezier in haar verdere dansloopbaan. We hopen nog geregeld over haar te horen en vooral…haar te zien!