Helden en Schurken 2012

Ook in 2012 vindt op Maarten van Rossem, de vmboschool in Arnhem-Zuid, van 5 tot en met 9 november, opnieuw het ‘Helden en Schurken Festival’ plaats. Dit evenement wordt door de school wederom samen met stichting Kunst in Beweging georganiseerd.

Het project wordt uitgevoerd onder leiding van AtelierVelp, school voor Podiumkunsten, samen met basisscholen in Arnhem-Zuid in het kader van de maatschappelijke stage. Ook werken er studenten van de MBO opleiding Artiest Dans van het Rijn IJssel aan mee.

Doel van het project is de wijk en de school met elkaar te verbinden onder het motto ‘Maarten van Rossem pakt uit voor Arnhem-Zuid’. Het project is gebaseerd op de geschiedenis van Arnhem. We wonen, werken en leven hier. De geschiedenis van de omgeving is een gegeven dat ons verbindt. Maarten van Rossem, naar wie de school is genoemd, was een held maar ook een schurk. Is allemaal een kwestie van perspectief. Dat geldt ook voor de helden en schurken in 2012.

Van 5 tot en met 9 november vindt op Maarten van Rossem een groot aantal workshops plaats en wordt er door leerlingen en begeleiders hard gewerkt aan dans, theater en een oude ambachtenroute die ook deel zal uitmaken van de eindvoorstellingen. Deze vinden plaats op 8 en 9 november. Naast een grote inbreng door de leerlingen uit de 2e klas van Maarten van Rossem, zijn ook omliggende basisscholen gevraagd deel te nemen aan dit project. Op de gratis eindvoorstelling op 9 november zijn leerlingen van de basisscholen en omwonenden van harte welkom.

Voor nadere informatie: bel AtelierVelp: 026 – 383 04 22.