Leerling Vooropleiding danst ter ere van Audrey Hepburn

14 september 2019 mocht een getalenteerde leerling van de Vooropleiding dans een wals van Chopin laten zien ter ere van de onthulling van een bronzen beeldje van Audrey Hepburn aan de Rozendaalselaan te Velp.

Audrey Hepburn
Filmster Audrey Hepburn heeft korte tijd in Arnhem gewoond. Wat voor veel mensen minder bekend is, is dat ze óók een periode in Velp woonde. Dit is tevens de plek waar ze haar eerste stappen richting een leven als artiest zette. Tijdens haar verblijf in Velp volgde Audrey lessen bij dansschool Johnny van Rosmalen aan de Rozendaalselaan in Velp. 

Als aandenken aan de periode die Audrey Hepburn hier als tienermeisje doorbracht, komt er nu een bronzen beeld van de actrice in Velp. 
Hepburn’s jongste zoon, Luca Dotti, zal het standbeeld onthullen in de tuin van De Nieuwe Beukenhof. Dit appartementengebouw staat op de plaats van de villa waar Audrey ten tijde van de oorlog woonde. Tijdens de feestelijke plechtigheid voor de onthulling van het beeld zal een leerling van onze vooropleiding dans te zien zijn. Net als Audrey destijds zal deze danseres op een wals van Chopin dansen.

Foto: Audrey Hepburn, 1952 (© Everett Collection/Alamy)

Bekijk hieronder de beelden van de dans.