Floortje Eimers

Met gepaste trots presenteren wij Floortje Eimers als ambassadrice van de stichting.

Floortje Eimers is op dit moment als professioneel danseres werkzaam bij het Nationale Ballet in Amsterdam. Maar voordat het zover was, heeft zij een intensief opleidingstraject gevolgd en heeft zij met hard werken, enorme passie en veel doorzettingsvermogen deze plek in de danswereld veroverd.
Als 4-jarige zette Floortje haar eerste danspassen bij Dansatelier Velp, het huidige Studio26, waar zij haar grote passie voor dans heeft kunnen ontwikkelen. Haar talent werd al snel opgemerkt, waarna ze als 7-jarig meisje de grote stap naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag nam. Hier volgde ze 12 jaar haar dansopleiding en behaalde in 2012 haar hbo-diploma tot professioneel danseres/ballerina.

aanbevelingen

Prijzen
Al tijdens haar schoolcarriere bleek dat ze over een groot talent beschikt. Zo won ze diverse prijzen, waaronder:

  • 2011: studiebeurs van Stichting Dansersfonds ’79, door oprichters Alexandra Radius en Han Ebbelaar.
  • 2011: eerste bij NTR tv-programma De avond voor de jonge danser.
  • 2011: vierde bij Eurovision Young Dancers in Oslo, Noorwegen.
  • 2012: culturele aanmoedigingsprijs Burgemeester de Bruinprijs.
  • 2012: Prix de Lausanne in Zwitserland.
  • 2015: aanmoedigingsprijs van Stichting Dansersfonds ’79.

Carriere
Na haar afstuderen in 2012 trad ze als aspirant in dienst van Het Nationale Ballet, waar ze in de jaren daarna promoveerde tot achtereenvolgens élevé, lid van het corps de ballet, coroyphée en grand sujet. In 2019 debuteerde Floortje in de rol van Odette/Odile in het Zwanenmeer. De vertolking van deze rol droeg er mede aan bij dat ze in 2019 werd gepromoveerd tot tweede soliste.

Ambassadrice
Floortje is enthousiast over haar ‘aanstelling’ als ambassadrice van Stichting Kunst in Beweging:

“Kunst in Beweging is een geweldige stichting, en het is fantastisch dat zij getalenteerde jongeren in de kunst ondersteunt en kansen biedt! Dat is erg belangrijk en zeer bijzonder in deze tijd met allerlei bezuinigingen. Persoonlijk vind ik kunst, of het nou dans, muziek, beeldende kunst of fotografie is, een onwijze toevoeging aan je opvoeding en Überhaupt aan het leven. De emoties die kunst kan opwekken zijn grenzeloos en dat mag niet verloren gaan, maar moet juist gesteund worden!

De stichting heeft ook op een bepaalde manier een bijdrage geleverd aan mijn eerste voorstellingen in de Arnhemse Schouwburg voor Studio26 (voorheen AtelierVelp) toen ik een jaar of 6, 7 was. Zonder zo’n geweldige podiumervaring, het proeven aan optredens en een indruk van het leven als artiest, was ik, wie weet, wel helemaal niet zover gekomen. Ik sta vierkant achter de doelstellingen van Stichting Kunst in Beweging en hun inzet.”

Assepoester de Musical

De cast van Assepoester de Musical toert langs campings door Nederland met een herziene versie van dit klassieke sprookje. Kom met de...

Bekijk meer

Pien Pan de musical

In het rijk van Elders mag iedereen doen waar hij/zij zin in heeft. Maar wat als Kapitein Bulder de sleutel in zijn...

Bekijk meer

Bandcoaching

Stichting Kunst in Beweging biedt bandcoaching aan. Heb je altijd al eens in een bandje willen spelen? Dan is bandcoaching iets voor jou. Met...

Bekijk meer

Project boeken