Studio26

Wat ooit begon als een kleine balletschool, onder de naam AtelierVelp, is uitgegroeid tot een volwassen en volwaardig opleidingscentrum voor podiumkunsten. Met meer dan 1.000 leerlingen, circa 30 vakbekwame en geïnspireerde docenten, een uitgebreid cursusprogramma op het gebied van dans, muziek, circus en theater, heeft Studio26 zichzelf in ruim 25 jaar tijd op de artistieke kaart van Gelderland weten te zetten.

Plezier in de lessen staat bij Studio26 voorop. De docenten zijn gedreven mensen die niet alleen hun vak goed verstaan maar dit ook met enthousiasme uitdragen.

De belangrijkste pijler, Dans, heeft een gevarieerd aanbod van diverse dansstijlen: klassiek ballet, modern, jazzdance, streetdance, hiphop, breakdance en urban. Dit alles voor jong en oud, van beginners tot gevorderden.
De tweede pijler wordt gevormd door de afdeling Muziek. Studio26 verzorgt ook privé muzieklessen voor diverse instrumenten, muziek op schoot (voor de allerkleinsten en ouders) en zanglessen.
De derde pijler is: Toneel.
Naast toneellessen biedt de school ook grimelessen en musicallessen.

De Musical vormt de rode draad binnen Studio26: het verbindt al de disciplines dans, muziek, circus en toneel. Waar dit toe kan leiden heeft Studio26 sinds haar oprichting vele malen laten zien met kleinere en ook zeer grote theaterproducties. Hiervan hebben de musicals in de Arnhemse Stadsschouwburg wel het meeste indruk gemaakt; op de leerlingen zelf, docenten, publiek en de media. Met grotere musicalproducties wil Studio26 ervoor zorgen dat alle leerlingen van tijd tot tijd zich even een “ster” kunnen voelen in een echte voorstelling, in een professioneel theater.

Tevens heeft Studio26 een Masterclass die danstalenten een extra verdieping van hun bestaande lessen geeft. De lessen hebben een professioneel karakter en beogen de doorstroming naar vakopleidingen in geheel Nederland. Zo bekwamen de leerlingen zich, naast danstechnische vakken, ook in het maken van eigen presentaties en choreografieën.

Sinds 2006 verzorgt Studio26, voorheen onder de naam “AtelierVelp” het praktijkdeel voor de MBO vakopleiding ‘Artiest Dans’ en ‘Urban Dance’ van het opleidingsinstituut RijnIJssel. Dit zijn vierjarige praktijkgerichte opleidingen voor danstalenten met een passie voor musical, showdans, urban en entertainment. De opleiding voorziet in een grote regionale behoefte in Midden- en Oost-Nederland. Het biedt de studenten een danstechnisch, artistiek en zakelijk goede voorbereiding op een baan in de podiumkunsten.

Om de diverse projecten, die niet vanuit de reguliere les- en entreegelden konden worden bekostigd, toch te kunnen uitvoeren is destijds de Stichting Kunst in Beweging in het leven geroepen. Studio26 en de stichting zijn formeel losgekoppeld en worden beiden geleid door een eigen, onafhankelijk bestuur. Alleen het secretariaat wordt gedeeld. Studio26 is officieel partner van Stichting Kunst in Beweging.

Studio26, podium voor creatieve industrie
Postbus 132 | 6880 AC VELP
Larensteinselaan 26-d | 6882 CT VELP
T 026-3830422 | www.studio26.nl

 

Assepoester de Musical

De cast van Assepoester de Musical toert langs campings door Nederland met een herziene versie van dit klassieke sprookje. Kom met de...

Bekijk meer

Pien Pan de musical

In het rijk van Elders mag iedereen doen waar hij/zij zin in heeft. Maar wat als Kapitein Bulder de sleutel in zijn...

Bekijk meer

Bandcoaching

Stichting Kunst in Beweging biedt bandcoaching aan. Heb je altijd al eens in een bandje willen spelen? Dan is bandcoaching iets voor jou. Met...

Bekijk meer

Project boeken