Alpha Code 2010

In maart en april 2010 hebben de studenten van de opleidingen Urban Dance en Artiest Dans van het ROC RijnIJssel deelgenomen aan een prestigieus Europees theaterevenement in het kader van Ruhr2010, culturele ‘hoofdstad’ van Europa. In de Duitse stad Hamm en Engelse stad Bradford werden uitvoeringen gegeven van de theaterproductie Alpha-Code-2010.

Een project van de EU

Dit Europese samenwerkingsproject tussen drie Europese jonge theatergezelschappen werd gefinancierd vanuit het cultuurbudget van de Europese Commissie, aangevuld met gelden vrijgemaakt door het Bundesland Nordrhein-Westfalen en de stad Hamm. De Nederlandse inbreng werd financieel ondersteund door de Stichting Kunst in Beweging. AtelierVelp heeft voor dit project alle choreografieën verzorgd en de danspartijen met de artiesten ingestudeerd.

Voor dit speciale project hebben de internationale musicalsterren Pia Douwes en Uwe Kröger als beschermvrouwe en -heer  opgetreden. Hun medewerking en daarmee hun morele steun voor het project, werd door alle jonge artiesten zeer op prijs gesteld.