Dansen voor jonge meiden

Stichting Kunst in Beweging heeft medio 2009 in samenwerking met de gemeente Rheden een intercultureel tienerproject georganiseerd. Het betrof een dansproject bedoeld voor meisjes tussen 12 en 19 jaar. Vooral meiden die in verband met hun religie of levensovertuiging geen reguliere danslessen volgen waren van harte welkom!

De stiching heeft op deze manier dans binnen een ‘veilige setting’ aan kunnen bieden en hoopt meiden en vooral ook ouders ervan te hebben overtuigd dat dans een gezonde en sociale activiteit is. Een feestelijke afsluiting van de cursus was tevens toegankelijk voor alle moeders en zussen.

Het project was voor de deelneemsters geheel gratis. Omdat het hier ook een intercultureel project ging, was de cursus bedoeld voor ALLE meisjes tussen 12 en 19 jaar, ongeacht nationaliteit of religie. De danslessen werden verzorgd door een vakbekwame dansdocente van AtelierVelp.

Dit initiatief viel onder de zogenaamde BOS-impuls (Buurt Onderwijs en Sport). De gemeente Rheden regiseert jaarlijks verschillende sportactiviteiten onder de vlag van deze landelijke overheidsregelijg. De BOS-impuls richt zich op het stimuleren van sport en beweging bij jongeren. Dit levert een bijdrage aan de gezondheid en de leefbaarheid in de gemeente Rheden. Partners in de uitvoering waren dit keer de Gelderse Sport Federatie, Carion en Stichting Kunst in Beweging.

Assepoester de Musical

De cast van Assepoester de Musical toert langs campings door Nederland met een herziene versie van dit klassieke sprookje. Kom met de...

Bekijk meer

Pien Pan de musical

In het rijk van Elders mag iedereen doen waar hij/zij zin in heeft. Maar wat als Kapitein Bulder de sleutel in zijn...

Bekijk meer

Bandcoaching

Stichting Kunst in Beweging biedt bandcoaching aan. Heb je altijd al eens in een bandje willen spelen? Dan is bandcoaching iets voor jou. Met...

Bekijk meer

Project boeken