Dansen voor jonge meiden

Stichting Kunst in Beweging heeft medio 2009 in samenwerking met de gemeente Rheden een intercultureel tienerproject georganiseerd. Het betrof een dansproject bedoeld voor meisjes tussen 12 en 19 jaar. Vooral meiden die in verband met hun religie of levensovertuiging geen reguliere danslessen volgen waren van harte welkom!

De stiching heeft op deze manier dans binnen een ‘veilige setting’ aan kunnen bieden en hoopt meiden en vooral ook ouders ervan te hebben overtuigd dat dans een gezonde en sociale activiteit is. Een feestelijke afsluiting van de cursus was tevens toegankelijk voor alle moeders en zussen.

Het project was voor de deelneemsters geheel gratis. Omdat het hier ook een intercultureel project ging, was de cursus bedoeld voor ALLE meisjes tussen 12 en 19 jaar, ongeacht nationaliteit of religie. De danslessen werden verzorgd door een vakbekwame dansdocente van AtelierVelp.

Dit initiatief viel onder de zogenaamde BOS-impuls (Buurt Onderwijs en Sport). De gemeente Rheden regiseert jaarlijks verschillende sportactiviteiten onder de vlag van deze landelijke overheidsregelijg. De BOS-impuls richt zich op het stimuleren van sport en beweging bij jongeren. Dit levert een bijdrage aan de gezondheid en de leefbaarheid in de gemeente Rheden. Partners in de uitvoering waren dit keer de Gelderse Sport Federatie, Carion en Stichting Kunst in Beweging.
Gelderse Sport Federatie                                           Carion.nlRheden.nl