Helden en Schurken 2011

Het Maarten van Rossen, VMBO school in Arnhem, organiseert in samenwerking met Stichting Kunst in Beweging en AtelierVelp op vrijdag 11 november, 2011 het festival Helden en Schurken.

Het project wordt uitgevoerd samen met basisscholen in Arnhem-Zuid in het kader van de maatschappelijke stage. Ook werken er studenten van ROC Rijn IJssel opleiding Artiest Dans aan mee.

Doel van het project is de wijk en de school met elkaar te verbinden onder het motto ‘Maarten van Rossem pakt uit voor Arnhem Zuid’. Directeur Freddy Sikkens van het Maarten van Rossum zegt er het volgende over:

‘Het project is gebaseerd op de geschiedenis van Arnhem. We wonen, werken en leven hier. De geschiedenis van de omgeving is een gegeven dat ons verbindt. Maarten van Rossem, naar wie de school is genoemd, was een held maar ook een schurk. Is allemaal een kwestie van perspectief. Dat geldt ook voor de helden en schurken in 2011’.

In de week van 7 november zal er door middel van een aantal workshops toegewerkt worden naar een drietal eindvoorstellingen op 11 november. De eerste voorstelling is bedoeld voor deelnemende basisscholen. De tweede voorstelling is onderdeel van de officiële heropening van het verbouwde Maarten van Rossem. De opening wordt gedaan door de Arnhemse wethouder martijn Leisink. Deze voorstelling is op basis van uitnodiging en o.a. bedoeld voor docenten en personeel van het Maarten van Rossum.

Op de derde en laatste voorstelling zijn ouders van leerlingen en mensen uit de omliggende wijken van harte welkom. Heeft u interesse om deze gratis voorstelling bij te wonen, dan bent u welkom in de aula van het Maarten van Rossem, Groningensingel 1235 in Arnhem. Aanvang van de voorstelling is 18.30 uur.

Foto: Gerrit Bakker

Helden en schurken 2011