Helden en Schurken Festival

Helden en schurken 2011

Het Maarten van Rossen, VMBO school in Arnhem, organiseert jaarlijks in samenwerking met Stichting Kunst in Beweging en AtelierVelp het festival Helden en Schurken.

Het project wordt uitgevoerd samen met basisscholen in Arnhem-Zuid in het kader van de maatschappelijke stage. Ook werken er studenten van ROC Rijn IJssel opleiding Artiest Dans aan mee.

Doel van het project is de wijk en de school met elkaar te verbinden onder het motto ‘Maarten van Rossem pakt uit voor Arnhem Zuid’. Directeur Freddy Sikkens van het Maarten van Rossum zegt er het volgende over:

‘Het project is gebaseerd op de geschiedenis van Arnhem. We wonen, werken en leven hier. De geschiedenis van de omgeving is een gegeven dat ons verbindt. Maarten van Rossem, naar wie de school is genoemd, was een held maar ook een schurk. Is allemaal een kwestie van perspectief. Dat geldt ook voor de helden en schurken in deze tijd’.

Er wordt door middel van een aantal workshops toegewerkt naar een drietal eindvoorstellingen. 

Foto: Gerrit Bakker

Assepoester de Musical

De cast van Assepoester de Musical toert langs campings door Nederland met een herziene versie van dit klassieke sprookje. Kom met de...

Bekijk meer

Pien Pan de musical

In het rijk van Elders mag iedereen doen waar hij/zij zin in heeft. Maar wat als Kapitein Bulder de sleutel in zijn...

Bekijk meer

Bandcoaching

Stichting Kunst in Beweging biedt bandcoaching aan. Heb je altijd al eens in een bandje willen spelen? Dan is bandcoaching iets voor jou. Met...

Bekijk meer

Project boeken