Go with that flow!

MasterClass in Schouwburg Arnhem

Op donderdag 9 april, 2009, trad de Masterclass op in een uniek dansproject van dansgroep Station Zuid. Deze voorstelling vond plaats in de Arnhemse Stadsschouwburg.

Tijdens de Dansweek Brabant, Limburg en Zeeland heeft dansgezelschap Station Zuid uit Tilburg het dansproject Go with that Flow! gelanceerd. Dit project waarbij professionele dansers en amateursdansers gezamenlijk een choreografie uitwerken wordt nu ook in Gelderland uitgevoerd.

Gedurende twee repetities hebben de leerlingen van de MC les krijgen van professionele dansers van dit gezelschap. De overige (drie) repetities zijn door Milly Trouerbach en Nina Funk begeleid. De generale repetitie is gehouden o.l.v. de choreograaf Václav Kunes, voormalig danser bij het NDT (Nederlands Dans Theater) en gastchoreograaf van Station Zuid.

Go With That Flow! onstaat daar waar professionele dansgezelschappen de uitdaging aangaan om samen met amateurs podiumdanseducatie te bedrijven. Amateurdansers studeren onder leiding van een professioneel danser repertoire in van het gezelschap en bouwen hierop door, waarna de choreograaf het oorspronkelijke repertoire en het nieuw gemaakte dansmateriaal in een totaalconcept plaatst. Zo wordt er een nieuwe compositie gecreëerd waarin de amateurdansers en de professionele dansers samen op het podium te zien zijn.

We vinden het heel bijzonder dat de MC in dit unieke project heeft mogen meedansen en de gelegenheid heeft gehad om met professionele dansers samen te werken.