Havelaar de Musical

Op 15 februari 2020 zal Havelaar de Musical te zien zijn in het Studio26 Theater! In het kader van de 200ste verjaardag van Multatuli toert een cast van de Nederlandse Musical Academie een aantal maanden met deze unieke musical door het land. De productie is tot stand gekomen door een samenwerking van Stichting Kunst in Beweging met Studio26 en Rijn IJssel.

De cast van de Nederlandse Musical Academie neemt je in Havelaar de Musical mee naar het Nederlands-Indië van het begin van de negentiende eeuw. Naar het verhaal van Multatuli’s bekendste werk Max Havelaar worden in Havelaar de Musical de koloniale misstanden in Nederlands-Indië op beeldende wijze beschreven. Een verhaal over liefde, vriendschap en verraad. Een verhaal dat zich lang geleden afspeelde in een land hier ver vandaan maar waarvan de thema’s nog altijd herkenbaar en actueel zijn.

De cast van Havelaar de Musical bestaat uit de semiprofs van De Nederlandse Musical Academie. De derdejaars studenten toeren met Havelaar de Musical door het land en doen diverse theaters aan.